Recept zoekresultatenKlassieke stoemp met prei, wortel en boerenbraadworst
Delhaize logo
  • Klassieke stoemp met prei, wortel en boerenbraadworst
    C
Klassieke stoemp met prei, wortel en boerenbraadworstC

Klassieke stoemp met prei, wortel en boerenbraadworst

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 verse boerenbraadworsten met ui
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 4 tiges stammen prei
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 600 g wortelen
  • 50 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • 4 verse boerenbraadworsten met ui
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 4 tiges stammen prei
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 600 g wortelen
  • 50 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 30 min
1
Schil de aardappelen. Maak de stammen prei schoon en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Zet een grote pot water op het vuur met de groentebouillonblokjes. Voeg de groenten en aardappelen toe en laat 20 min doorkoken.
2
Giet de aardappelen en groenten af en plet met een pureestamper. Pureer niet te fijn zodat er nog een lekkere ‘bite’ aan de stoemp is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er 40 g boter door.
3
Zet een pannetje op het vuur met de resterende boter en bak de worsten mooi bruin.
4
Serveer ze met de klassieke stoemp en smul.
1
Schil de aardappelen. Maak de stammen prei schoon en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Zet een grote pot water op het vuur met de groentebouillonblokjes. Voeg de groenten en aardappelen toe en laat 20 min doorkoken.
2
Giet de aardappelen en groenten af en plet met een pureestamper. Pureer niet te fijn zodat er nog een lekkere ‘bite’ aan de stoemp is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er 40 g boter door.
3
Zet een pannetje op het vuur met de resterende boter en bak de worsten mooi bruin.
4
Serveer ze met de klassieke stoemp en smul.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 528; energie (kCal): 126; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 609,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 528; energie (kCal): 126; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 609,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Kids
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Frankfurter worsten

Delhaize

Frankfurter worsten

3 × 280 gr

€8,97

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
€16,34